opc_loader

 

Place du Soleil heeft de deuren geopend in de 4e toren op de 1e verdieping voor alle mode retailers en stylisten. In hun showroom verlekkeren zich sinds dit voorjaar fashion-retailers bij een originele, kleurrijke en zeer fashionable Place du Soleil collectie die in kleine oplages, direct en uit voorraad te koop is. Het middensegment merk “ligt”goed tussen veel verschillende collecties en zorgt door afwisseling en originaliteit op de winkelvloer weer voor attentie van de winkelbezoekers.
Voor de eigenaars Andrea en Eelco Faber was de opening van de showroom een logisch gevolg van de ontwikkelingen in de mode-retail. “Bij de presentaties van onze nieuwe collecties op de beurs en via agenten,voelden we een toenemende aarzeling bij de retailers: een nieuw merk, origineel en vernieuwend, in deze stormachtige tijd richten veel retailers zich op behouden van hun bestsellers. Er is vaak aarzeling en weinig budget om nieuwe merken te orderen en zich te binden voor langere perioden. Inkopers hebben dan niet altijd hun ogen wijd open voor nieuwkomers. Originaliteit en durf krijgen daarom niet altijd een eerlijke kans.”

 

Door de voorraad zelf in huis te nemen en de retailers de mogelijkheid te geven om originele items in bijna elke gewenste samenstelling te kopen en door de zeer regelmatige nieuwe aanvoer van collecties, zijn de Place du Soleil collecties in de afgelopen maanden door een groot deel van Nederland neergezet. Met het binnenkomen van de eerste herfst-leveringen in deze weken, gaat Place du Soleil aankomend najaar, zeker breder en dieper de ingeslagen koers in.

Het gehele ontwikkelings proces van de collecties ligt in handen van Andrea en Eelco. Van ontwerp en sample uitvoering tot de productiecontrole en ontwikkeling in de ateliers. “Tijdens onze vele reizen van de afgelopen jaren hebben we wereldwijd prachtige ateliers en fabriekjes gevonden waar onze collecties in kleine oplages en met liefde voor het product, geproduceerd worden. Daarin zit ook de kracht: kleinschaligheid, passie en korte lijnen.
In de collecties zijn invloeden van de reizen die we samen maken, duidelijk aanwezig: in borduursels, in bandjes, in een opdruk. Het is zo mooi om te zien hoe al die verschillende specifieke handwerken samenkomen in een modieuze collectie.”

 

Andrea ontwerpt al jaren eigen collecties voor een klein publiek. Ooit begonnen als hoedenmaakster wist zij al snel haar draai te vinden in een winkel in Haarlem en internationaal op modebeurzen in Duesseldorf, Parijs en New York. Haar hoeden en hoofddecoraties verkochten over de halve wereld. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in de afgelopen jaren onstonden met regelmaat originele en draagbare modecollecties. De winkel in Haarlem is er nog steeds, maar verkoopt daar inmiddels alleen nog maar originele en leuke mode. Natuurlijk de Place du Soleil collecties en daarbij prachtige aanvulling van merken als Bruuns Bazaar, Essentiel Antwerpen en Liebeskind.

Place du Soleil, schijnt een nieuw licht in de bewolkte mode-retail. Let the sun shine!