opc_loader

 

PH&T uitgesproken als 'VET', komt van het Amerikaanse woord 'PHAT" en oorspronkelijk uit een film met Eddy Murphy. Het is een betitteling van iets leuks, gaafs en moois.

In 2006 bracht Ph&T haar eerste collectie op de markt. De collectie werd zo goed ontvangen dat er al snel vraag was naar meer. Ontwerpster en medeoprichter van PH&T Linda Ruijgrok ontwierp de 'Nevada envelop tas', gemaakt van kleine lapjes leer die normaal gebruikt worden in de meubelbranche. De tas werd een bestseller op de Nederlandse markt. Een nieuw accessoirelabel was geboren en het bedrijf stond aan het begin van een succesvolle lijn tassen, portemonnees en andere modeaccessoires. Inspiratiebronnen voor de PH&T ontwerpers zijn culturen, landen en religies vanuit de hele wereld waarvoor regelmatig verre reizen worden gemaakt. Juist de niet voor de hand liggende combinaties van huid, leer, (meubel)stoffen, hout, hoorn, been en keramiek maken PH&T tot een succesvol kleurrijk merk en een vertrouwd gezicht op de internationale modemarkt.

De PH&T producten worden in Nederland ontworpen en voorzien van ornamenten, studs, eyelets, en gespen gebaseerd op de traditionele Indiase handycraft. Ook wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van weavings, vlechtwerk van leer. Omdat de ontwerpers met de designs van tekentafel tot fabriek meereizen, wordt de herkenbare PH&T-uitstraling van ontwerp tot eindproduct gewaarborgd en dat maakt PH&T tot een bijzonder gewaardeerd modemerk met een duidelijke identiteit.

Alle producten van PH&T worden ontworpen in eigen atelier in Nederland en worden 100% handgemaakt in eigen fabrieken in het buitenland.